søndag 29. mai 2016

Tid for å lage rabarbrasaft.

Rabarbrasaft er veldig leskende drikk på varme sommerdager.
Og det er nå den bør lages. det sies at rabarbra bør brukes fra til ca St Hans, 23 juni.

Jeg bruker saftkoker når jeg lager saft. Og her er min oppskrift.
Jeg kutter en god del stilker og kutter disse i små biter til det blir 5 kilo ferdig oppkuttede stilker i saftkokeren.
Det står og koker i drøye 2 timer. Da er all saften kokt ut, så heller jeg saften i en kjele og koker den opp med 0,9 kg sukker (til 5 kg rabarbra).
Hvis man ønsker å ha saften helt drikkeklar, må den tynnes med litt vann før den helles varm på flasker, Smakes til etter eget ønske -  hvor sterk man foretrekker saften.
Jeg velger å helle saften rett på flasker uten å tynne den ut med vann. Når saften skal brukes tynner jeg den litt, f eks med 1/3 del vann. På den måten blir det færre flasker å oppbevare når jeg koker opp en del saft i løpet av sesongen.
Saften holder seg godt på et kjølig sted fram til jul.

 





 
Fornøyd med resultat!

1 kommentar:

  1. Deilig å ta vare på avlingen på denne måten. Jeg har laget muffins med rabarbra på denne regnværsdagen. God søndag!

    SvarSlett