søndag 29. september 2019

Et drivhus fullt av druer.

En drue-plante i et drivhus på 11,5 kvadratmeter...
Det kan bli mange, mange kilo druer!
Hva kan så mye druer brukes til?
Spise - det gjør vi hver dag!
Druemarmelade - har noe igjen fra i fjor, lager ikke mer i år.
Druesnaps - vi laget det sist år og den ble god. Den holder seg lenge.

Derfor ble det ny druesnaps i år også.


Fyller opp en-liters norgesglass med druer. Ta ut stenen, hvis druene har sten.
Ha 2 ss sukker over og fyll opp glasset med 42% sprit.


La glasset/glassene stå til over påske.

Blogginnlegget fortsetter etter påske 2020 :)

12 kommentarer:

  1. Så mange druer har jeg ikke, men fin opskrift ;)
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. det viktigste er vel å spise de druene vi har, Lisbeth. Men når det blir for mye å spise er det morsomt å prøve ulike bruksområder.
      Ha en fin dag!

      Slett
  2. Wow, så gøy. Jeg har plantet en ny drueplante i drivhuset mitt i år, håper den skal trives. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Herlig, da får du sikkert mye druer etter hvert.
      Ha en fin dag du også Ingeborg!

      Slett
  3. Hei Turid.
    Flott med mange druer.
    Har prøvd den oppskriften med kirsebær. Den ble god.
    Fin dag til deg.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så spennende med kirsebær. Da ble det en Kirsebærsnaps og ikke likør, som de fleste (inkl. oss) lager.
      Ha en fin dag Hanne-Lise.

      Slett
  4. Förstår att det är ett bekymmer .... men ett kärt sådant. De är bra i komposten också för de tillför socker.
    Ha det fint
    Helene

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for tips om at det er lurt å ha i komposten.
      De som ikke blir spist hos oss, faller på jorda i drivhuset og er da sikkert bra for denne også. Fint å vite.
      Ha en fin dag Helene

      Slett
  5. Hej Turid!
    Så mycket vindruvor, och det blir nog en god dryck.
    Ha det bra /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Marika.
      En god liten snaps.
      Takk. Ha fortsatt fin uke!

      Slett
  6. Herlig... en god ide.
    I ungdommen laget vi vin med druer, men det har jeg ikke gjort på lenge... det er mange bedre å kjøpe :-))
    Oppskriften din er flott. Jeg tror den vil være veldig bra. Jeg la solbær med godteri (sukker) og
    42 prosent i år. Det er jul klart.
    Hilsene til deg Turid.
    Viola

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig Viola, vin vi kjøper er mye bedre enn den vi klarer å lage.
      Dette er en liten snaps og lett å lage.
      Så fint du har laget litt av solbær til jul. Er det en likør?
      Turid

      Slett