lørdag 23. september 2017

Drue marmelade.

Hva gjør man med en stor mengde druer?
Tidligere har jeg laget drue marmelade og spist druer i store mengder.

I år skal jeg prøve meg på en snaps.
Jeg har fylt opp Norgesglass med druer og helt over sprit og litt sukker.
Nå skal det stå til litt over påske i 2018, så får vi se hvordan det blir når jeg skal fullføre prosessen......

Da vi dro til Mallorca, var det fortsatt mye druer igjen, så jeg ga bort resten til min venninne.
 Vi kom hjem en uke senere, og det var enda noen druer igjen som ikke var høstet.
Da ble det drue marmelade i år også!
NB: Oppskriften er fra Bloggen til "Bakemester Snipp" noen år tilbake.
God til Ost og Vin!



 
Jeg plukket 2,5 kg som jeg først delte i to, helte over sukker og sitronsaft og lot det stå på benken
500gr druer, deles og ta ut steiner
tilsett 300gr sukker
saft fra 1/2 sitron
dette skal stå fremme på benken i 45 minutter.
Deretter kokes det i en god time, kan stå lenger.


 
 
Så kjøres det i foodprosessor slik at skallet blir finhakket,
gjør ikke noe om det er noen synlige rester.
Ha det tilbake i kjelen og rør inn 1 ts certo syltepulver (kan godt dobles)
La det koke 10 minutter til.
La den kjøle seg litt ned.
Nå er det klart til å ha på glass.
 

 
Glassene i bakgrunnen  med hele bær, er det som skal bli til snaps utover våren 2018.

14 kommentarer:

  1. Så spennende da! Har du noen mer nøyaktig oppskrift? Jeg har noen små druer som jeg kunne tenke meg å prøve å lage det av :)
    Det blir gøy å høre om hvordan snapsen blir, Turid!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har oppskriften fra Bakemester Snipp sin blogg, finner ingen søkemuligheter slik at den kommer opp på bloggen hennes, så da skal jeg endre innlegget slik at oppskriften kommer med her (det må vel være lov).
      Snapsen blir spennende for meg også - en lang prosess. Skal fortelle hvordan det går, men det blir 6-7 måneder til.
      Turid

      Slett
    2. Nå er oppskriften lagt inn med rosa skrift Marit. Lykke til!
      Obs. den blir litt rennende, men det er en marmelade, ikke gele!
      Veldig god som tilbehør til ost og vin.

      Slett
  2. Hej Turid!
    Så mycket vindruvor du kunnat skörda. Spännande med egen snaps, den blir säkert god.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja snapsen blir spennende, Har laget en snaps tidligere av Krekling. Den ble fin.
      Ha en fin søndag!
      Turid

      Slett
  3. Så artig og spennende da! Du spurte hvor man får kjøpt frø av Nicotiana Triangle. De er ikke så lett å få tak i. Kjøpte for flere år siden hos Impecta, men dessverre er den gått ut av sortimentet der. Mulig du kan få tak i den hos andre utenlandske nettbutikker ved å Google. Jeg har så langt holdt den gående ved å ta frø av min egen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Da bare glemmer jeg Nicotiana Triangle. Det finnes enormt mange flotte blomster. Takk for svaret.
      ha en fin søndag.
      Turid

      Slett
  4. Hei Turid. Dette var spennende. Ikke fått noen druer på mitt tre. Kanskje til neste år. Lykke til med snapsen. God søndag til deg.
    Hilsen Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Må jo prøve litt nytt av og til. Snaps kan være morsomt det, hvis det blir godt.
      Ha en fin søndags kveld!
      Turid

      Slett
  5. Druemarmelade har jeg ikke hørt om før. Spennende!

    SvarSlett
  6. fant det på nettet, på leting etter noe druer kan brukes til. Drue marmelade er ekstra godt til ost og vin og fin vertinne gave.
    Ha en fin uke!
    Turid

    SvarSlett
  7. Wow så flotte druer. Druemarmelade har jeg faktisk aldri hørt om. Ha en fin kveld,
    hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Druemarmelade er godt og morsomt med litt variasjon fra syltetøy- og gele variantene vi har fra før.
      Ha en fin dag Ingeborg.
      Turid

      Slett