onsdag 17. februar 2016

Hagen vår.

Skulle vært ute og fortsatt med felling av trær i dag, men det er sykt kaldt ute selv om det er + 2 grader. Det blåser iskald sønnavind!

Da passer det bra å skrive litt om hagen vår og fylle på med noen sommerbilder!
Vi bor på landet og da jeg vokste opp var dette et "Småbruk" som mine foreldre drev. Da var det ikke så mye hage, de hadde mer enn nok med å arbeide med frukt og grønnsaker. Etter at vi overtok for ca 25 år siden, har det blitt mer og mer gressbakker rundt omkring.

Men vi har beholdt den gamle frukthagen som inneholder flest epletrær - mange gamle Filippas. Trærne er klippet godt gjennom de siste årene og noen trær er helt "fornyet".


 
 
Så har vi en grønsakshage hvor det varierer litt hva vi sår fra år til år. Men hvert år har vi jordbær, poteter, jordskokk, løk (gul-, rød- og sjalottløk ), purre, squash, sukkererter, salat og noen urter.
 
 
Vi har også et lite drivhus i grønsakshagen. Her har vi en drueplante, tomater, noe ruccola, basilikum og rosmarin og prøver oss med litt andre vekster.
 
 
 
 
 
Ellers består hagen vår av et store områder med gressbakker og noen blomsterbed her og der, hage-dam, et lekeområde for barnebarna og ellers er det fjellknatter og utmark rundt oss.
Stort område å stelle, men vi prøver å holde det så pent og ryddig som mulig. 
 
 
 
                                          


 
  

 

2 kommentarer:

  1. Drueklasen ser ut som den kommer fra langt sydligere strøk :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja vi fikk noen fantastiske druer sist sommer. Dekorative der de hang og veeeldig gode!

      Slett