søndag 5. juni 2016

Tørking av oregano.

Nå har jeg tatt fram bær-, frukt- og urtetørken min for sesongen.

 
Oreganoen bare vokser og vokser. På tide og få klippet den ned litt.
 


 
Jeg fyller noen brett med avklippet oregano. lar stilkene være på,
det gir mer luft og bedre tørking.
 
 
 Min tørke består av et understell med en vifte og varme jeg kan regulere fra 0 til 70 gr.
Det jeg skal tørke legger jeg i kurv-brett.


 
Ferdig tørket.
Tar vare på bare bladene, som så knuses til ferdig oregano-krydder!
 

 
Selvforsynt med oregano-krydder og små gaver gjennom et helt år.
 
 

3 kommentarer:

  1. Så flink du er. Jeg har ikke forsøkt meg på tørking av krydder ennå, men så har jeg ikke flere planter enn at jeg høster og spiser fortløpende. Rita

    SvarSlett
  2. Mange grader stiller du inn dehydratoren din og ca hvor lang tid bruker den på oregano?

    SvarSlett
  3. Oj snart et år siden jeg tørket oregano, men burde gjort det for en uke siden nå.
    Jeg tror jeg har den på full fart som er 70 gr, mens veilederen sier 50 gr. NB de blir grønnere hvis du har litt lavere temp. Jeg tror det tar 3 timer, men det kjenner du etter underveis, stopp tørka og la den kjøle ned en 10 min så kjenner du om de er så sprø at du fint kan knuse bladene.

    SvarSlett