tirsdag 3. januar 2017

Vinter eller vår i januar 2017?

Nye kompostbinger i januar.

Endelig fikk vi erstattet en gammel stor kompost-binge med tre nye. De nye er på 1 kubikkmeter hver. Nå skal en fylles hvert år og etter hvert, så skal en tømmes hvert år. Alt skal kjøres ut på jorda der vi dyrker poteter, jordbær og løk. I tillegg til disse nye bingene har vi en kubikkmeter binge som fylles lagvis med hestemøkk og plengrass. dette er til blomster og grønnsaker. Så vurderer vi å ha en 5te binge til bare plengrass?

Det er helt utrolig at 2 januar er så varm og deilig at gammel kompost-binge kan tømmes og kjøres ut i trillebår - i varmegrader og ingen frost i bakken.

 
Først ble halvparten av den gamle revet, før en ny ble satt opp.
Så måtte resten av den gamle tømmes for kompostjord.
Det ble utrolig mange trillebårer som ble kjørt ut på jordet. 4 store hauger ble det og et sted mellom 20 og 30 trillebårlass.
bare å glede seg til våren! 


Her er endelig de nye bingene på plass! Godt å ha en så grei mann som har gjort hele jobben.


4 kommentarer:

 1. Hei, ja det er nesten sånn at man ikke vet om det er vinter eller vår! Kjekt å en grei mann som hjelper til i hagen, og det har jeg også heldigvis. Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 2. Takk for det Inger. I dag har det vært minus 10 grader og 1 cm snø, så det er viktig å tilpasse dagene til aktiviteter.

  SvarSlett
 3. Så heldig du er som har plass til tre kompostbinger (og flere også ser det ut til), jeg har en diger (har ikke plass til to, men har en liten som jeg kan ha ferdig jord i), som nå er stappfull og som jeg må ordne opp i etter hvert, merker at jeg gruer meg litt til det, men den ferdige jorden trenger jeg og det er alltid deilig når det er gjort. Ha en fin uke,
  hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Ingeborg, ha en fin uke du også.
   Jeg mangler ikke plass, men det er noe med det du sier om å holde orden i bingene og få tatt vare på ferdig kompostert jord. Vi hadde også en stor binge, men greide ikke "å holde orden" i den og det var plundrete å få tatt ut jorden etter hvert. Derfor er det nå laget tre stk, hvor den ene veggen lett kan åpnes for å tømme den. Lykke til med en full binge med ferdig jord - det kan bli mye næring til plantene dine!

   Slett