onsdag 5. juli 2017

Rosene blomstrer.

Jeg har et lite rosebed.
Roser er noe jeg egentlig ikke får til. men har ikke lyst til å gi opp. De er jo så vakre når de blomstrer.
Jeg tror vel at det er jeg som ikke klarer å behandle de riktig, men noen ganger så lurer jeg på om de rett og slett ikke trives her vi bor.
Men nå blomstrer de alle sammen, store og små.

 
White Cower
 Dette er rosa "Amber Cover" og være en lavtvoksende med aprikosefargede roser.
 
Jeg etablerte dette  bedet i 2009, men det døde roser hver vinter, så jeg kjøpte nye roser uten å planlegge så veldig mye.
Prøvde på Austin-roser og roser på tilbud fra Hageland.
Nå har det gått bra de siste vintrene, men jeg har mistet oversikt over navn på de ulike rosene.
Jeg ville nok plantet de litt annerledes i forhold til høyde og bredde, men nå tror jeg ikke at jeg våger å flytte på de.
 
 
 


10 kommentarer:

 1. Så fine roser du har! Roser må en ha, men det er mange som har gått ut her også. I vinter frøys alle rosene mine helt ned, men noen har kommet helt fra roten. Det er gøy med roser, men de krever endel, ja. Det er liksom en kode å knekke på de. Dine ser jo ut til å trives godt de da!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har blitt mange som har blitt fornyet, men ikke i år! Jeg blir litt besatt på at "dette skal jeg få til". Tror ikke jeg har knekt den koden ennå, men nå gir jeg i alle fall ikke opp.
   Nyt de fine dagene vi har nå!
   Turid

   Slett
 2. Hei. Flotte roser. Disse som du viser ser ut til å trives. Roser krever en del, men til gjengjeld er de nydelige. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Hanne-Lise. Alle rosene har fine blomster i år, men bladverket er ikke så fyldig og pent som det skal. Mulig jeg har fått svartrust på 3 stk. Har lest at det kan gå over av seg selv hvis jeg er litt tålmodig, plantene blir immune mot det etter hvert. Da prøver jeg det.
   ha fortsatt en fin uke!
   Turid

   Slett
 3. Hei, så flotte roser du har, og så mange! Astinroser er nydelige. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Inger Johanne. Roser er veldig vakre blomster, så jeg har sterkt ønske om å få fine rosebusker med blomster.
   Ha fortsatt en fin uke!
   Turid

   Slett
 4. Hej Turid och tack för den rara kommentaren på min blogg.

  Ja, vi bor mitt i naturen, omgiven av skog och ängar och det är i skogen vi anlagt trädgården. Det är en utmaning att gräva upp denna miljö med trädrötter, sly och allt det andra som är grönt och växer där. Vi är dessutom stenrika, sten överallt både under och ovan jord. Men det blir en annorlunda miljö bara man hittar en stil som passar. Jag är nog stentokig..

  Jag bläddrade lite i din blogg och såg vilka fina stenläggningar du skapat, mycket snyggt!

  Rosor kan jag inget om men jag beundrar mer än gärna dessa vackra växter i andras trädgårdar.

  Ha det så gott

  hälsar

  /Gunilla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunilla. Hyggelig med din tilbakemelding. Jeg er også litt steingal...kanskje. Synes det er veldig morsomt å jobbe med ulike prosjekter med stein, heller osv. Vi har muligens mye likheter med måten vi bor på.
   her hos oss er det også veldig tørt nå, så vi vanner og vanner hele tiden og en del blir brunt og har vanskeligheter. men jeg koser meg med sommer og varme.
   Ønsker deg en fin helg!
   Hilsen Turid

   Slett
 5. They look so beautiful. Terry

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes this year Our roses are more beautiful than the last years.
   Love to you Terry

   Slett