søndag 5. februar 2017

Ut å finne materiell til dekorasjoner til haven.

Det er fortsatt vinter, men tiden kan brukes til å plukke materiell som sikkert kan brukes til noe å pynte hagen med til sommeren.
Dessverre har vi fått stillehavsøsters i fjorden rundt oss. De vokser tett i tett og er spisse og ikke noe kjekke å ha i sjøen når vi bader.
Men de er gode å spise - og skjellene er UTROLIG flotte å se på.
Noen er som små kunstverk i seg selv. Og for oss som elsker å samle og tror vi får tid til å lage alt mulig av disse skjellene, er det ikke lett å stoppe når vi vandrer langs vannkanten og det ligger hundrevis av disse på strendene.


 De har nydelige farger, ulike former, gror sammen og danner skulpturer.
 De ser ut som marmor på innsiden.
  En god del av disse østers - skjellene er så flott marmorert på innsiden at de kan brukes som små kuvertskåler f.eks til smør, aioli eller annet man måtte ønske å bruke de til.


Dette skjellet er grønt med et annet østers skjell på utsiden, bare "marmordelen igjen ( bildet over).
På bildet under ser vi den andre siden av samme skjell, som har helt andre farger.
Her har muslingen grodd seg fast i et sandskjell. Sett fra oversiden over og fra undersiden (bildet under) danner det en liten skål.Her har blåskjell sammenvokst med østers skjell. (bildet over og under)


 

2 kommentarer:

  1. Så flotte skjell kan det bli mye fint av, og det er bare å sanke av stillehavsøstersen som det har blitt så mye av. If you cant beat them, eat them:) Ha, en fin kveld!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja de er flotte og bare fantasien setter en stopper for hva de kan brukes til. Jeg liker ikke at de sprer seg så fort i sjøen rundt oss, men de er her og da får vi bruke de.

      Slett