torsdag 20. april 2017

Pasjonsblomst

Denne pasjonsblomsten har startet på sin fjerde sesong. Den står ute i potte om sommeren og overvintrer i kjelleren, De kom opp fra kjelleren en gang i februar. Da var den rask til å komme med nye skudd, så nå har den begynt å blomstre.De første årene har den vært snurret rundt i en sirkel.
I fjord ble den så tett at jeg så ikke alle blomstene, så i år har jeg bunnet den opp i høyden, så får jeg se hvordan det går. den ble kjempehøy.
 14 kommentarer:

 1. Hei. Pasjonsblomst er nydelig. Ha det godt.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Nydelig Pasjonsblomst! Ha fine vårdager fremover.

  SvarSlett
 3. Takk for det. Ønsker deg en fin avslutning på april.

  SvarSlett
 4. De er også greie å stiklingsformere. Greit å ha en i "reserve".

  SvarSlett
  Svar
  1. Det visste jeg ikke. Hvordan tar jeg stiklinger av denne?

   Slett
 5. Den er nydelig! Jeg prøver for andre gang å så pasjonsblomst. De skal visstnok ha 25-28 grader for å spire, så de står rett på radiatoren i perioder! Men det er slett ikke sikkert det går i år heller, så da får jeg kjøpe meg en :)
  Skam den som gir seg :)
  Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å kjøpe, er ikke å gi seg. Jeg visste ikke at de gikk an å så en gang. Nå fikk jeg en kommentar på at den var lett å ta avleggere av, så nå skal jeg prøve det. Jeg synes blomsten på pasjonsblomsten er vakker og helt spesiell. Ønsker deg også en fin uke!
   Turid

   Slett
 6. Pasjonsblomstene er så fine! Jeg hadde et par for noen år siden, men klarte ikke å få de til å overvintre. Smart å binde den opp i høyden.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Søndagen ble også en lang dag i hagen, den syvende lange hagedagen på rad, men nå begynner ting å komme på plass. Mens nye prosjekter står i kø. Pasjonsblomsten min står i kjelleren om vinteren, det har gått helt fint 3 vintere på rad nå. Nå får jeg se hvordan den liker å være litt mer oppreist. Ønsker deg en fin uke!

   Slett
 7. Hei!
  Nydelig pasjonsblomst.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anne. Ønsker deg en fin hageuke!

   Slett
 8. Hei,

  Planter du pasjontræ inne? vet ikke om det tåler ute! jeg selv bor i oslo området.

  Veldig pen pasjonsblomst.

  Ha det god sommer

  SvarSlett
 9. Jeg har kjøpt den ene pasjonsblomsten jeg har. Det er sikkert 4-5 år siden. Den står i potte ute hele sommeren og så tar jeg den inn i kjelleren om vinteren. Tar den opp i stua tidlig på nyåret og setter den ut i slutten av mai. Håper det var svar på spørsmålet ditt. Du kan helt sikkert gjøre det samme i Oslo området. Ønsker deg en riktig fin sommer!

  SvarSlett