mandag 26. juni 2017

Livet i hagedammen vår.

Dammen vår tiltrekker seg mange ulike fugler. Den er full av mange små insekter og fra våren og fram til nå har det vært fullt av salamandre der.
Men i dag var det en frosk eller rettere sagt, padde og utklekking av øyenstikkere som fikk oppmerksomheten. 
Denne nyklekte øyenstikkeren står og tørker seg.

 
Denne er i ferd med å klekkes ut.

 
Og dammens fineste blomst er Vannlilje!

10 kommentarer:

 1. Det er spennende hvor mye en hagedam tiltrekker seg. Her har vi hver vår en million rumpetroll, men de fleste blir spist av skjærene. Salamander har jeg aldri hatt,bare frosk og padder. Flott bilde av øyenstikkeren!

  SvarSlett
 2. Vi hadde mange frosker en vår som la egg. Vi kunne se de ble klekket ut, var veldig spennende for barnebarna å se. MEN så kom en salamander og slukte de bitte-bittesmå rumpetrolla med en gang de var nyklekket. Dessverre.
  krysser fingre og ønsker deg et fint Østlandsvær utover.
  Turid

  SvarSlett
 3. Hei Turid. Hagedam har jeg ikke. Mye som blir tiltrukket av den. Vi har også planer med en liten en. Det blir ikke før til neste år. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 4. Dammen vår er et vannspeil, så har vi en lite "pytt" oppe på muren slik at vannet renner derfra og ned i det større vannspeilet. Veldig behagelig med det rennende vannet.
  Ha en fin dag Hanne-Lise!
  Turid

  SvarSlett
 5. Så fin dam! Jeg går også å planlegger ett lite vannhull i hagen med mosegrodde steiner rundt. Det tror jeg hadde vært fint i den lille hagen min :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Planen din for dam høres veldig koselig ut. Jeg kan bekrefte at det er veldig trivelig med dam i hagen. Den har blitt hjerte i vår hage.
   Lykke til med dam-planene!
   Hilsen Turid

   Slett
 6. Hei!
  Dyr i hagen er utrolig spennende. Vi har hatt salamander, men i år har vi ikke sett noen. Padder og frosker dukker heldigvis opp. Vi setter ut paddebad når det begynner å bli tørt og det gjør det nå. Morsomt å se at de sitter i dem.
  Takk for hyggelig kommentar. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. De siste dagene har jeg funnet padde eller frosk hver dag, kanskje jeg burde hatt et paddebad? Blir det nesten som et fuglebad, men jeg tror nok at det er noen som holder til i dammen også.
   Ønsker deg fine sommerdager i hagen din!
   Turid

   Slett
 7. "Hjertet i vår hage." Det høres lyrisk ut.
  Det må etterhvert bli en hagedam for meg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har vann som renner fra toppen av muren og ned i dammen. Rennende vann er veldig avslappende. Vi bor veldig landlig, så fredelig at vi "kan lytte på stillheten". Ved dammen ser vi utover sjøen, hører fuglesang eller ser på livet i dammen. Her havner vi fort både til lunsj eller på kvelden. Her kan det drikkes kaffe eller et glass med noe annet. Kort sagt: Dette er blitt hjertet i vår hage!
   Dam kan anbefales.
   Ønsker deg fine dager i hagen.
   Hilsen Turid

   Slett