Her kommer oppskriften på Syltede agurker!
Børst og vask agurkene godt. legg dem i saltlake over natten, 100gr salt til 1 l vann.
Tørk agurkene godt og legg dem i en krukke eller på Norgesglass sammen med løk, dill og litt spansk pepper.
Kok eddik med sukker og hell den varm over agurkene. Etter et par dager sil av eddiken og gi den et nytt oppkok som slåes på nytt over agurkene.
Legg litt press på så eddiken alltid står over agurkene.
50 små agurker
1/2 kg sukker til 1 liter eddik (jeg bruker 7%)
Litt dill og litt spansk pepper
10 små sylteløk står det i oppskriften, jeg bruker 1 finskåret gul løk
Dette er en gammel oppskrift etter min mor.
Her er de vasket og skal legges i salt-lake.
Her står de jute før plukking.
Hej Turid!
SvarSlettI år hade jag ingen tur med mina gurkor. Blev inget att lägga in. Brukar göra inläggning, men det blir smörgåsgurka, med dillkronor,socker, ättiksprit, senapsfrön och vitpeppar. Alltid trevligt att spara av sommarens skörd.
Ha det fint /Marika
Det ble dårlig her også, men får noen som jeg kan ta vare på. Innholdet i din oppskrift er mye felles med den jeg bruker. Og bruken også, kanskje.
SlettHa det godt Marika.
Ja nu är det tid att ta vara på skörden. Har själv bara vanlig slanggurka och den är uppäten för länge sedan.
SvarSlett//Helene
Å legge ned sylteagurk, er en tradisjon jeg har med meg fra jeg var barn. Og familiemedlemmene liker dem godt.
SlettSlangeagurker har vi fortsatt, men det minker.
Ha det godt Helene!
Turid
Høres veldig godt ut :-)
SvarSlettMorsomt med egenprodusert.
SlettTurid
Å, så flott med frilandsagurk!
SvarSlettSer veldig godt ut med oppskriften du deler. Husker nå jeg har noen frø til frilandsagurk, fikk av en eldre mann i nabolaget. Det skal jeg satse på neste år:)
Ha en fin uke:)
Ja der er noe med vaner og tradisjoner. I vårt hus har det vært hjememsyltede agurker lenger tilbake enn hva jeg kan huske. Er det god avling gjør jeg det bare annen hvert år.
SlettHa det fint og lykke til med neste års agurker!
Turid