torsdag 10. november 2016

Kjempejobb med blomster som skal inn.

I år var blomstene så fine - så lenge at jeg hadde ikke lyst til å ta de inn. Men det må jo gjøres før frosten ødelegger de helt. Heldigvis har jeg en god hjelper i min mann når et sted mellom 80 og 100 pelargonier og tåretrær skal inn. In tillegg er det Afrikaliljer og Fryd.   Gladiolus, Montbretia og Georginer skal opp med løken.
I år har jeg også tatt inn en Hortensia for å se hvordan det blir til neste år. Jeg har flere Hortensia som står ute om vinteren. De overlever fint og vokser til store fine planter, men det kommer ikke blomster på de.
Heldigvis har jeg stor kjeller og tre vinduer jeg har fylt opp med planter, men i år har jeg også tatt i bruk et lite bryggerhus/havestue vi har for å få plass til de store plantene. Det virker som det blir fler og fler planter for hvert år.......
De siste fikk jeg inn nå i begynnelsen på november, om bare snaue tre måneder så skal de opp i stua.
Det er mye mer morsomt enn å ta de inn på høsten.

Men ikke alle blomstene skal inn, som for eksempel disse ringblomstene som ikke gir seg selv om snøen kom.Noen blomster får stå i oppvarmet havestue, mens resten må ned i kjelleren.
 


2 kommentarer:

 1. Hei. Jeg får også flere og flere planter til overvintring. Merkelig det der. Hortensiaene mine stod også i flere år uten å blomstre. Nå har jeg blomster. Har klippet de litt tilbake når de har blitt litt store. Det har jeg gjort tidlig på våren. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Dette kjenner jeg veldig godt igjen. Vi har båret inn mengder av pelargoner og fuchsia. Ja, det et en kjempejobb.
  For noen år siden kjøpte vi vekstlys til pelargoniane og det fungerer kjempefint. Fuchsiaene havner i en mørk kjeller og der må de stå til mai/juni. Det er helt klart morsommere å bære dem ut.
  God kveld! Anne

  SvarSlett