tirsdag 28. mars 2017

For sent å angre!

Det er veldig mange år siden vi kjøpte en fin liten hengeselje. Den var så vakker og den vokste og ble stadig større. Jeg klippet unna alt det tørre som dannet seg innunder busken etter hvert som den vokste.
Både små barn og pusekatter likte å gjemme seg innunder busken. Men den fortsatte å vokse i høyden og jeg klippet unna, men den ble så stor og tung at jeg vurderte å ta den helt bort. Den står nemlig på en mur så jeg var redd den skulle "sprenge hele muren.
På sensommeren i fjor så jeg bilder på nettet av noen som hadde  beskåret en slik helt inn til "knuten" øverst på stammen..
I dag fikk vår hengeselje seg en skikkelig klipp. Jeg burde sikkert brukt motorsag, men fikk kuttet av hele toppen med en håndsag. Nå må jeg nok bruke motorsaga for å få fraktet bort kronen på treet, den er altfor stor og tung å flytte på.
Må jo innrømme at det er spennende å se om den kommer med nye skudd og evt hvordan den utvikler seg.

 


 


 
Hele toppen måtte kuttes i en jafs for grenene var grodd i og rundt hverandre.
her ligger toppen på bakken.


 

 
Akkurat nå ser den ut som en skulptur!

4 kommentarer:

 1. Hei. Jeg hadde også en hengeselje. Den ble helt uhåndterlig, så jeg fjernet den. I min lille hage tok den altfor mye plass. Det ble jo en artig skulptur da. Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du har hatt en fin dag. Her har det vært en strålende hageldag. Hengeseljen skal ikke få lov å vokse så mye - skal være litt streng mot den med salsa.

   Slett
 2. Hei, Seljen kommer sikkert med nye skudd, for den er vel nærmest umulig å "drepe" :) En jeg kjenner laget gjerdestolper til et elektrisk gjerde av selje, og året etter hadde stolpene skudd!:)Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har vært et flott hagevær i dag. Ryddet bort alt fra klippingen i går og ryddet grønsakshagen klar til å frese. Håper du også har hatt en fin dag.

   Slett