tirsdag 14. mars 2017

Vårforberedelser inne.

Våren kommer sigende sakte men sikkert. Vi fikk noe snø, flere snøfall faktisk, i begynnelsen av mars. Den snøen har vært treig med å smelte, men nå er den borte her i hagen hos oss.
Meteorologene lover stadig solfylte varme dager, men de fleste har ikke dukket opp.
Da er det godt å ha en hel stue fylt opp med ca 100 peleragonier med stort og smått + noe få tåretrær. Slangeagurker, ulike tomater og squashtyper står ferdig priklet i potter og venter på å komme ned i drivhuset på dagsbesøk på varme dager.


Her er det årets auberginer som skal prikles i potter. Det var veldig morsomt med auberginer i fjord. Jeg fikk en stor avling (bildet av aubergin er fra sist sommer)


 
Fire tomat-typer har blitt sådd hos meg i år. Det er Cherry tomater, gule Coctail-tomat, Moneymaker og en klasetomat-type. 
Pil skal bli det nye tilskuddet til hagen vår i 2017. Jeg var så heldig å få  tilsendt noen pil-pinner av en veldig grei hagevenn. De står nå i vann og er i ferd med å skyte røtter på den delen av stilkene som er under vann. Dette blir veldig spennende!
 
 
Mens jeg koser meg inne med prikling og omplanting av pelargonier, så har jeg en mann som tar utearbeidet. I dag er klipping av alle epletrær fullført. Kvistene er ryddet sammen og kvernet opp i kompostkverna.


 
 I verandastuen vår er det pelargonier stort sett overalt. De er løftet opp fra kjelleren over nesten 4 ukers tid, derfor er de ulikt kommet med spiring med nye skudd
 

2 kommentarer:

  1. Hei. Ja, nå er det spennende tider, der alt skal forberedes til våren, hagen og drivhuset. Aubergine har jeg ikke prøvd, hvordan oppbevarer du den om du får stor avling?

    SvarSlett
    Svar
    1. Auberginen modnet litt av gangen, så vi hadde en lang periode vi spiste dem. Jeg tror ikke de er lette å lagre . spis mens de er der.

      Slett